Bij AMO ontwikkelt
ieder kind zich actief

Zorgaanbod

AMO biedt verschillende vormen van begeleiding voor kinderen aan. De mogelijkheden zijn uiteenlopend; van middagbegeleiding, dag begeleiding, avondbegeleiding, voetbalochtenden, weekendbegeleiding tot individuele begeleiding en respijtzorg.

Ook voor de wat oudere kinderen (12+) kan begeleiding geregeld worden. Kijk gerust eens rond in ons uitgebreide aanbod.

De pluspunten van AMO

 • Laagdrempelig
  Intensieve samenwerking met school.
 • Eigen vervoer
  We nemen het vervoer volledig uit handen van ouders.
 • Vertrouwde begeleiders
  Zoveel mogelijk vaste begeleiders op vaste groepen.
 • Betrokken
  Veel ruimte voor persoonlijk contact met ouders.
 • Actief zorgaanbod
  speeltuin, zwemmen, voetballen  etc.

Werkwijze

De begeleiding bestaat uit een gevarieerd en leuk (zorg)aanbod op externe locaties. De kinderen worden opgehaald aansluitend aan schooltijden (of thuis) en worden vervolgens naar de opstartlocaties gebracht. Dagelijks worden er diverse activiteiten aangeboden in vaste groepen met vaste begeleiders. Kinderen hebben zelf inspraak op de activiteiten die aangeboden worden.

Onze insteek is om spelenderwijs kinderen te laten leren. Daarom werken we vanuit een individueel zorgplan waarin doelen zijn opgenomen. Tijdens ieder begeleidingsmoment wordt er actief gewerkt aan de zorgdoelen. Voorbeelden van doelen zijn:
– Het aangaan en onderhouden van sociale contacten
– Rekening houden met elkaar
– Leren omgaan met veranderingen
– Het zelfvertrouwen vergroten

Na de begeleiding worden de kinderen thuisgebracht door begeleiders van AMO. Aan de deur wordt een korte overdracht gegeven zodat ouders/verzorgers meteen weten hoe de begeleiding is verlopen.

 

Waarom kiezen voor de AMO

 • (Sport) activiteiten worden gebruikt om persoonlijke en sociale competenties te ontwikkelen en te versterken.
 • Een intensieve samenwerking met scholen zodat er gebruik gemaakt kan worden van elkaars expertise.
 • Het vervoer heeft AMO in eigen beheer en brengt kinderen persoonlijk naar huis. Hierdoor is er dagelijks contact tussen begeleider en ouders/ verzorgers.

Over AMO

AMO biedt actieve, creatieve en uitdagende begeleiding aan kinderen en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Samen met de begeleiders werken zij aan verdere stimulering van hun sociaal emotionele ontwikkeling, praktische vaardigheden en zelfredzaamheid. Doordat de kinderen buitenshuis begeleiding ontvangen wordt de thuissituatie ontlast. Dit alles vindt plaats in een uitdagende en prettige omgeving, individueel of samen met leeftijdsgenoten zowel na schooltijd, in de weekenden, avonden en in de vakanties. AMO vervoert de kinderen met eigen taxi’s, waardoor overgangssituaties te begeleiden zijn en het mogelijk is om goed af te stemmen met scholen en ouders/verzorgers.

AMO heeft als algemene missie om te komen tot voortdurende ontwikkeling en verbetering van de kwaliteiten en mogelijkheden van kinderen, medewerkers en bedrijf.

In september 2018 heeft AMO haar 10 jarig jubileum gevierd, dit moment werd samen gevierd met de open dag van AMO. Tevens werd op deze dag het nieuwe AMO land geopend. 

Het team

Het team bestaan uit enthousiaste medewerkers die met een passie voor de doelgroep. De achtergronden variëren van activiteitenbegeleiders, gymdocenten, SPH’ers met allen een sportachtergrond. Het zorgteam zorgt ervoor dat kinderen de zorg en begeleiding krijgen die beschikt wordt. Ze ondersteunen ouders/verzorgers in de aanvraag voor een (her)beschikking en stemmen dit af met de toegangsmedewerkers. 

Klik hier voor een overzicht van foto’s van onze teamleden en leer ze beter kennen