Welke weekenden bieden wij opvang? Wat doen we eigenlijk tijdens de weekendbegeleiding?
Allereerst kunt u op onze website een  jaarplanning vinden waarop aangegeven staat welke weekenden wij begeleiding bieden. Tijdens deze weekenden reizen we met de kinderen af naar Arcen in Limburg. Hier hebben we op dit moment 3 vakantiehuizen tot onze beschikking op vakantiepark Resort Arcen.

Alle 3 de huizen zijn van alle gemakken voorzien, waardoor het meteen huiselijk voelt.
Tijdens deze weekenden maken we gebruik van de verschillende locaties op en rond het park om doelgericht een activiteiten aan te bieden voor de kinderen.

Op vrijdag tussen 16.00-17.00 halen we de kinderen op, waarna de groep in de buurt van Tilburg gaat eten. Het is nog een eindje rijden, dus we willen graag met een gevulde maag vertrekken richting Arcen. Tijdens de rit komen er leuke verhalen ter sprake maar ook is er ruimte om dingen te bespreken of grapjes te vertellen. Bij aankomst bespreken de begeleiders de indeling van de kamers en mogen de kinderen hun kamer in gaan richten. Vaak is er dan nog wel ruimte voor een gezelschapsspelletje, of iets dergelijks. Daarna gaan de jongere kinderen naar bed en mogen de oudere kinderen nog even opblijven.

Op zaterdagochtend is er een aantal kinderen al vroeg wakker, maar ook een aantal kinderen moet worden wakker gemaakt, zodat we samen kunnen ontbijten. Tijdens het ontbijt bespreken de begeleiders de afspraken en vertellen ze aan de kinderen wat ze die dag gaan doen. Na het opruimen van het ontbijt vindt structureel de hoofdactiviteit plaats, omdat we hiervoor een hele dag tot onze beschikking hebben. We proberen deze activiteit zoveel mogelijk te variëren, zodat elk weekend weer leuk is om mee te gaan.

Na het avondeten is er nog tijd om op het park naar de vele speelpleinen te gaan, de kinderboerderij te bezoeken of een plons te nemen in het volledig gerenoveerde zwembad. Daarna wordt de avond rustig afgesloten met een gezelschapsspelletje, of een filmavond. Ook worden alvast de eerste dingen weer ingepakt zodat ze op zondag rustig kunnen opstarten.

Na het ontbijt op zondagochtend worden de laatste dingen ingepakt en worden de kinderen weer naar huis gebracht. Moe, maar voldaan.